Saulės pagrandukai

'Saulės pagrandukai''

Porcijų skaičius:  30 vnt.
Gaminimo laikas: 15 min

Ingredientai:

0,5 kg pusvalandį mirkytų džiovintų abrikosų
1,5-2 stiklinės kokoso drožlių
2 v. š. medaus
4 v. š. ištirpinto kokosų aliejaus

Gaminimas:

abrikosus malame maisto smulkintuvu su S formos peiliuku, kol bus gabaliukai.Beriame kokoso drožles ir pilame aliejų.Turi gautis masė ne per daug kieta ir ne per minkšta, molio konsistencijos. Jei per kieta – pilkite vandenuką, kuriame mirko abrikosai. Iš gautos masės formuojame rutuliukus, apvoliojame kokosų drožlėse. Vizualiai man jie primena vaikystėje valgytus saldainius – geltonus rutuliukus su balta cukraus pudra. Štai turim sveiką analogą :)

 

Skanaus :)
  1. Indre avataras
    Indre

    ·

    Noreciau paklausti kokius abrikosus naudojat, sviezius ar dziovintus. Kvailas klausimas, bet as zaliavalgysteje tik pradedancioji.

    Patinka

    1. grazinagum avataras
      grazinagum

      ·

      Indre, kvailų klausimų nebūna :) šiam receptui naudojame džiovintus abrikosus, papildysiu receptą, nes tikrai toks klausimas gali kilti perskaičius receptą. O iš Tavęs lauksime atsiliepimų, kaip sekėsi gaminti :)

      Patinka

  2. Agne avataras
    Agne

    ·

    Gal kokoso aliejų galima keisti į kitą aliejų? ar sviestą?

    Patinka

    1. grazinagum avataras
      grazinagum

      ·

      Agne, naudokite būtinai kokosų aliejų, nes jis čia reikalingas tam, kad sustingus išlaikytų formą, nepasileistų rutuliukai. Kiti aliejai nestingsta taip kaip kokosų. Skanaus!

      Patinka

  3. Olga avataras
    Olga

    ·

    Labai gardžiai gavosi, bet galvoju gal kitą kartą kokosų sviesto mažiau dėti, nes jaučiasi toks riebumas, bet bijau, ar nebus taip, kad nesustings į rutuliukus? Kaip jūs manot?

    Patinka

    1. grazinagum avataras
      grazinagum

      ·

      Olga, smagu, kad patiko. Manau, kad tikrai galite bandyti dėti mažiau – nes ir medus, ir patys abrikosai limpa į vientisą masę, tad neturėtų pabyrėti :) Siūlyčiau kitąkart dėti tris šaukštus aliejaus, matysite, kaip kas išeina. Ir būtinai praneškite mums visiems rezultataus ;) Ačiū!

      Patinka

Parašykite komentarą