FERMENTŲ BOMBA!

FERMENTŲ BOMBA! duFermentuotas maistas – tai gerosios bakterijos! Štai taip žiemos metu paprastai fermentuoju lietuviškus šakniavaisius. Tokiu būdu laikomos daržovės itin greitai fermentuojasi, o  organizmas dar greičiau įsisavina maistingiausias jų medžiagas. Pvz., burokėliuose esanti geležis organizmui tampa itin lengvai įsisavinama.

Mažakraujystės gydymui NR 1!

Imunitetui – NR 1!

Porcijų skaičius:  1
Gaminimo laikas: 10 min

Ingredientai:

1 saliero gumbas
2 burokėliai
1 pastarnokas
1 stiklinė raugintų kopūstų
1 petražolės šaknis (nebūtinai)

Gaminimas:

Sutarkuoju saliero gumbą, burokėlius, pastarnoką (galima ir petražolių šaknį). Sumaišau su raugintais kopūstais. Viskas!
Laikau šaldytuve iki 7 dienų.
FERMENTŲ BOMBA!Ištrauka iš mano naujausios knygos “3 dienų mitybos programa“:

Fermentuotos daržovės labai maistingos, jose fermentų yra daugiau negu žaliose, jos turi ir mūsų organizmui reikalingų probiotikų, mineralų. Gerosios probiotikų bakterijos ir fermentai gerina žarnyno veiklą, dalyvauja kraujo valymo procesuose, padeda sureguliuoti svorį, suteikia energijos, normalizuoja kūno pH, padeda pašalinti teršalus, todėl fermentuoti produktai yra būtina kiekvienos detoksikacijos programos dalis. Reguliariai vartodami tokius produktus pastebėsite, kad pagerėjo imuninė sistema, virškinimas.
Geriausių rezultatų pasieksite įtraukę fermentuoto maisto produktus į savo kasdienį valgiaraštį: dėkite jų į salotas arba vartokite kaip garnyrą. Fermentuotas maistas itin dera ir yra gerai virškinamas su krakmolingais ir baltyminiais produktais. Beje, dar vienas privalumas – reguliarus fermentų vartojimas padės kontroliuoti potraukį saldumynams: jūs visada jausitės sotūs ir aptetitas sumažės.

 

Tad būkim sveiki ir laimingi


Gražina Gum
www.facebook.com/zalireceptai.lt
www.gyvasmaistelis.lt
www.grazinagum.com

  1. Liepa avataras
    Liepa

    ·

    Taip paruoštus laikyt šaldytuve iki 7 parų, o kada jie jau tinkami valgyt? Čia turima omeny suvartot per tas 7 paras?O kada tos šaknys ir burokėliai jau skaitosi susifermentavę? Kada pradėt valgyt?

    Patinka

    1. grazinagum avataras
      grazinagum

      ·

      Liepa, vartoti galite jau kitą dieną-po paros. Laikyti galite iki savaitės.

      Patinka

  2. Edita avataras
    Edita

    ·

    O butina visu isvardytu darzoviu deti? Ar galima burokeli su kopustais, morkom? Kas cia groja fermentu smuiku?:)

    Patinka

    1. grazinagum avataras
      grazinagum

      ·

      Edita, tikrai nebūtina dėti visas daržoves. Svarbiausia – rauginti kopūstai, o visa kita jau galite savo nuožiūra parinkti :)

      Patinka

  3. Rasa avataras
    Rasa

    ·

    Vienur raso kad fermentuotas maistas yra gerai,kitur kad blogai (ypac darzoves isaugintos po zeme). Tiesiog nebezinai kuo tiketi? O maistas pagamintas pagal jusu pateikiamus receptus yra labai skanus. Daug ka gaminu.Aciu kad esate.

    Patinka

    1. Povilas avataras
      Povilas

      ·

      Viskas kas mus pigiai gydo ir labai naudinga organizmui farmacijos pramonės atstovai nuolat visus mūsų bandymus pasigydit ir būti sveikiems, iškart demonizuoja. N kartų tai stebėjau. Jūsų abejonės jų laimėjimas. Pirmyn ir drąsiai!

      Patinka

Parašykite komentarą